Acció Social i Comunitària

Com a  cofundadora de Musicart Sarrià, com a docent i artista, sempre he cregut i treballat fermament en i per L’ACCIÓ SOCIAL i COMUNITÀRIA a través de la música per diferents canals:

• la Pedagogia
• els Concerts públics en Espais Culturals, Festes Cíviques, Festes Majors…
• la Col•laboració amb ONGs, Entitats d’Atenció i Ajuda en Acció: concerts benèfics, concerts d’acompanyament i suport a la gent gran

Aquest últim, l’Acompanyament a la Gent Gran ha estat tan important des de l’inici de vida del nostre Taller de Música, que vam prendre el compromís amb un grup d’alumnes voluntaris (adolescents, joves i adults) d’oferir periòdicament Concerts de qualitat a alguns Centres i Residències de Gent Gran de Barcelona.
L’Objectiu és dur amb la música la FELICITAT a totes aquestes persones necessitades d’alegria, d’entreteniment i d’afecte.

S’ha demostrat científicament amb centenars d’estudis d’arreu del món, que el poder de la música en totes les seves vessants (oient, practicant o terapèutic) té un gran impacte sobre el cervell humà. Tan potent és el conjunt d’elements que conformen la música (ritme, so, intensitat i timbre) que va directe a la connexió neuronal, i com a conseqüència màgica, a l’emocional.

Hem tingut la sort de viure en tots aquests anys “aquesta màgia” a les nostres sessions d’acompanyament, amb els nostres petits recitals i concerts, veient com la mirada dels ancians (la majoria amb demència o Alzheimer) es transforma i són capaços de connectar amb les cançons i peces que reconeixen i inclús cantar-les o taral•lejar-les amb nosaltres.

Enguany ens hem posat un nou repte: Establir una periodicitat més curta i per tant un seguiment més constant d’aquest acompanyament.

En aquest bell camí ens hem trobat amb CORAVIS, una associació, sense ànim de lucre, que té com a Objectius:

Alegrar la vida diària de la gent gran
Acompanyar amb empatia adaptant-se a les capacitats de cada individu
Pal•liar la seva soledat i reafirmar-los com a persones valuoses
Col•laborar comunitàriament en xarxa: associacions, institucions, empreses i persones

En definitiva, garantir el BENESTAR dels nostres ancians.

Aquí teniu la seva pàgina web perquè podeu informar-vos de tota la labor que estan oferint amb voluntariat al Centres i Residències de Gent Gran:

http://coravis.org/ca/inici/

Us animem doncs, alumnes joves i adults i famílies…a formar part d’aquest PROJECTE meravellós!

Cadascú de vosaltres és important!!!

 

                    Parlem a Catalunya Ràdio de La 1a Gala/Concert Solidari                       de MUSICART en benefici per l’associació CORAVIS

Fes un clic a la imatge per escoltar l’entrevista de ràdio

Vols formar part d'aquest bell Projecte?

Si vols formar part d’aquest Projecte d’Acompanyament a través de la música, pots omplir el següent formulari i enviar-lo a : musicartsarria@gmail.com o bé a anna.cant.soprano@gmail.com.

Tallers Musicals i Concerts en col•laboració amb CORAVIS

Residència Institut del Desert de Sarrià
Passeig de Sta.Eulàlia, 23 – Sarrià

II GALA Solidària “Aquí estem” – 16 d’Abril al Teatre de Sarrià – Ajornat fins pròxim avís per COVID

 

*Totes les accions voluntàries a la Gent Gran: Concerts, Tallers, Animacions Musicals i Acompanyaments… estan preparats i supervisats per l’Anna Martínez Norberto, cantant, guitarrista, animadora i pedagoga musical i per la Cristina Planas, directora i coordinadora del Projecte CORAVIS.