Al Mar Maragall

al mar maragall

Onze poemes … onze cançons … que us portaran a un intens i dolç passeig per colors, olors i sons plens d’essència mediterrània.

Al Mar Maragall és un recull de poemes d’en Joan Maragall, dedicats AL MAR transformats en cançons, per a veu, guitarra, violoncel, percussions i efectes sonors.

En ells es reuneixen diferents estils moderns com bossa nova, swing, rumba, valset mariner, folk-pop… que, fusionats amb influències del clàssic, fa que siguin temes d’un so i caràcter propers per a qualsevol tipus de públic.

Aquest Projecte té dues possibles presentacions:

L’Artística com a tal, per a tot tipus de públic i l’Escolar, especialment per Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

En qualsevol dels dos casos, es pot presentar en forma de CONCERT participatiu, on el públic (alumnes o no) formin part de la mateixa actuació, recitant cada poema  abans que siguin interpretats pels músics.

L’actuació inclou una breu introducció del Projecte al públic sobre Joan Maragall i sobre el procés íntim de composició.

La presentació, d’1hora i 15m aproximadament i és acompanyada  d’imatges projectades, escollides i preparades per a cada cançó, totes referents al MAR i al nostre paisatge Mediterrani.

Els OBJECTIUS generals d’aquest projecte artístic i educatiu – dins de l’aula(preparació prèvia) i dins del Concert són:

DESCOBRIR els poemes d’en Joan Maragall i el personatge dins del marc històric

REVELAR la teoria de la “palabra viva” del poeta

– ESCOLTAR, sentir i comprendre la unió entre “text i música”

 ENTENDRE “la paraula” com a part necessària  d’expressió, dins del so  (música), a través del joc del ritme sil·làbic de cada cançó

SENTIR I RECONÈIXER com a través dels instruments i la veu – escoltats en el Concert – s’expressa l’estat d’ànim que invoca cada poema

– GAUDIR de la música en directe

BRINDAR l’oportunitat de PARTICIPAR com a part activa de la Performance, recitant el poemes

Els Objectius específics educatius són:

TREBALLAR els textos del poeta

– APRENDRE’LS DE MEMÒRIA individualment o en grup

– RECITAR-LOS a classe i en les intervencions dins del Concert

– INTERACTUAR amb els músics i formar part de la Presentació

En el cas de presentació Escolar es tanca l’acte amb una petita intervenció – col·loqui dels alumnes i/o professorat i músics, amb qüestions que hagin sortit durant el procés de treball i/o durant el Concert.

*  Per treballar els poemes a les classes abans del concert, posaré a la vostra disposició, el dossier pedagògic amb tots els textos i les fitxes de cada cançó. 

Eli Ben Avi

Percussió i efectes sonors

Anna Martínez Norberto

Veu i Guitarra

Sandrine Robilliard

Violoncel