Bcn Jazz Trio

Aquest és un recorregut musical i històric per l’evolució del Jazz, des del seus inicis fins al més actual. Passarem pels diferents camins que ens dóna aquest món jazzístic: balades, soul, blues, bossa nova i swing.

Amb la referència del grans noms trobarem els temes més emblemàtics de cada estil i cada època.

La nostra presentació té dos formats: l’Artística com a tal, en forma de Concert i amenització d’ambients com celebracions, congressos…

El segon que presentem és l’Escolar, on presentarem amb projeccions una selecció dels grans artistes del Jazz, blues, soul, bossa nova i swing de tots els temps, explicant en directe als alumnes, la història de cada estil i cada peça abans d’interpretar-la.

Breu introducció:

El Jazz neix a Nova Orleans com a conseqüència dels estils Ragtime –relacionat al piano culte i als ritmes sincoptats del Mig Oest – i Blues – cant espiritual de pregària malenconiosa del Sud. És la combinació del cant i música pròpia de la població afroamericana que en aquell moment viu en aquest indrets d’Estats Units a finals dels s.XIX.

L’evolució definitiva i cristal·lització dels dos estils s’inicia a finals dels anys ’50 amb caràcter encara urbà, arribant als ’60 i als ’70 amb fusions sofisticades i amb gran acollida per la població blanca, convertint-se en un dels estils més influents en la música contemporània de tot el món i assolint les caracterítiques que té avui en dia el Jazz: sofisticació, virtuosisme i intel·lectualitat.

Anna Martínez Norberto

Veu

Rai Paz

Guitarra elèctrica

Pau Sala

Contrabaix