La Sirena i els Amics del Mar
La sirena
Amb aquest conte aprendrem i recordarem alguns dels valors més importants a aprendre durant la infantesa: l’amistat, el respecte, la generositat, l’esforç, l’agraïment, la valentia…
És un Conte representat en format de Concert, amb diàlegs entre cada personatge del Mar i La Sirena.
Cada personatge, Amic del Mar, representa un valor, i mitjançant les imatges projectades, el guió del Conte, la música i les lletres de les cançons, reafirmarem aquests valors fins al fi de la història.
Per a la representació utilitzem imatges reals del mar i el fons marí, així com dels animals marins protagonistes del conte.
En quan a la obra teatro-musical, composta per l’Anna Martínez, presentem un trio de cambra: cello, flauta travessera i veu, completant algunes cançons amb altres instruments com l’ukelele i percussions.
Adrecem aquesta obra a nens i nenes a partir de 2/3 anys fins els 10 anys, en format escolar* o en format familiar amb un Taller posterior “Què hem après?”.
El públic, serà una part important de la representació, ja que a cada ADÉU de cadascún dels Amics del Mar, cantaran un intèrval característic.
A més, hi haurà LA LLIÇÓ DE MÚSICA (escala musical de DO) i una cançó participativa que serà la CANÇÓ DEL SR. TAURÓ, on tots, cantaran amb els músics.
La història, el guió, la música (durada curta de les cançons) i el llenguatge verbal i musical que conforma tota l’obra està pensada perquè l’infant des dels 2/3 anys pugui entendre cadascuna de les situacions en que es troba cada personatge i com troba els mitjans que l’ajuden a millorar.
Els Objectius principals d’aquest Projecte dins del Concert i amb el Taller són:
FOMENTAR alguns dels valors més importants de comportament en el dia a dia dels nostres nens i nenes, a dins la família i a l’entorn que l’envolta: l’amistat, ajudar a qui ho necessita, esforçar-se, tenir paciència, respectar, compartir, donar les gràcies, aprendre a participar en el joc, demanar perdó, demanar bé les coses i ser valent
MOSTRAR a través de l’escenificació en directe del conte i les cançons, aquests valors
REFLEXIONAR sobre aquests valors i interioritzar-los amb cada cançó i a través de les fitxes complementàries de cada personatge que es treballaran amb els pares en el Taller posterior del Concert
PARTICIPAR activament, cantant i interactuant amb els músics en alguns moments del Concert, formant part de la història
RECONÈIXER cada imatge projectada de l’àmbit del Mar durant la representació
CONÈIXER en directe els diferents instruments musicals que apareixen en el conte i treballar-los després a través de les fitxes   complementàries (a classe o en Taller)

* Per treballar l’activitat a les classes abans i després del concert, posaré a la vostre disposició el dossier pedagògic amb les lletres de les cançons, fitxes il·lustrades per associar cada personatge al valor que representa i les fitxes dels instruments musicals, a més de les partitures, àudios i vídeos de les cançons participatives.

Músics

Anna Martínez Norberto

Composició, veus i instruments

Carmen Enjamio

Violoncel

Lucía Ferrer

Flauta travessera
Àudios del projecte

Cançó del Sr. Tauró

per Anna Martínez Norberto